Azad Cammu Keşmir Üniversitesinde Çocuklar İçin Türkçe Dersleri Başladı!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü Türkoloji Projesi kapsamında, 29 Mayıs 2017 tarihinde Türkçe derslerine başlayan Azad Cammu Keşmir Üniversitesinde çocuklar için Türkçe dersleri verilmeye başlandı.

2 Mayıs 2017 yılında imzalan protokol kapsamında verilen Türkçe derslerine gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla, halka açılan sınıflarda Türkçe öğrenen gazeteci, doktor, öğretmen ve avukat gibi meslek gruplarına dâhil bireylerin katıldığı sınıflara ek olarak bu yıl çocuklar için de Türkçe sınıfı açıldı. 30 öğrencinin yer aldığı çocuk grubunun dersleri 2 Temmuz 2018 tarihinde başladı.

Türkçeye olan ilginin gün geçtikçe arttığı Pakistan-Muzaffarabad’da, A-1 seviyesinde yeni sınıflar açılırken önceki yıl A-1 seviyesini tamamlayan öğrenciler A-2 kuruna devam ediyor. Gelen yoğun talepleri karşılamaya çalışan üniversite, yakın dönemde sağlık personellerine verilecek kurslar için hazırlıklarını sürdürüyor.

Öte yandan, 2017 yılında 2 öğrencisinin Türkçe Yaz Okuluna katılmaya hak kazandığı üniversiteden, bu yıl Türkiye’ye gelecek öğrenci sayısı 6’ya yükseldi. Türkçe eğitiminin yanı sıra Türk kültürünü yerinde tanıma fırsatı sunan yaz okulu öğrencileri, 1 ay boyunca ülkemizde misafir ediliyor. Edindikleri tecrübeleri sosyal medyada paylaşan öğrenciler, Türkiye'nin konu edildiği metin, fotoğraf ve video eserlerle yarışırken, dereceye girenler ödüllendiriliyor. Farklı coğrafyaların gençlerini Türkiye’de buluşturan ve iletişim dili olarak Türkçe konuşulan yaz okulu, dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına da olanak sağlıyor.