Bilim Diplomasisi Çalışmaları Sonuçlarını Veriyor

Yazıcı-dostu sürüm

Dil, kültür-sanat ve bilim-akademi olmak üzere üç ana eksen üzerinden faaliyetlerini yürüten Yunus Emre Enstitüsünün bilim diplomasisi çalışmaları sonuçlarını veriyor. Enstitünün Nisan 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlediği Dünya Bilimler Akademisi (TWAS) Genç Üyeler Ağı toplantısına katılan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Max Paoli, İstanbul’daki ziyaret ve incelemelerinin ardından, Üsküdar Üniversitesine nörobilim, beyin ve bilişsel süreçlerle ilgili çalışmalarından dolayı akademinin Mükemmeliyet Merkezlerinden biri olma teklifini getirdi.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin tanıtımı odaklı kamu ve kültür diplomasisi faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel, akademik ve teknolojik alanda sahip olduğu potansiyel ve kapasiteyi dünyaya tanıtmak, diğer ülkelerle bilimsel ve akademik etkileşim havzasını oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya Bilimler Akademisinin İstanbul’daki toplantısı vesile oldu

Yunus Emre Enstitüsünün İstanbul’da düzenlediği Dünya Bilimler Akademisi (TWAS) Genç Üyeler Ağı Toplantısı vesilesi ile bir Türk üniversitesi ilk kez Dünya Bilimler Akademisinin Mükemmeliyet Merkezi olma fırsatını yakaladı. Enstitünün Nisan 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlediği Dünya Bilimler Akademisi Genç Üyeler Ağı toplantısına katılan Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Max Paoli, İstanbul’daki ziyaret ve incelemeleri sırasında Üsküdar Üniversitesine nörobilim, beyin ve bilişsel süreçlerle ilgili çalışmalarından dolayı akademinin Türkiye Mükemmeliyet Merkezi olma teklifini getirdi. 

UNESCO ile TWAS arasındaki koordinasyonu sağlayan Dr. Max Paoli, Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı Dünya Bilimler Akademisi Genç Üyeler Ağı toplantısı sırasında, Üsküdar Üniversitesini de ziyaret ederek akademik çalışmalar hakkında bilgi almıştı. Üniversitenin moleküler biyoloji, genetik, nörobilim ile nöroteknoloji laboratuvarlarını inceleyen Dr. Paoli, Üsküdar Üniversitesini Dünya Bilimler Akademisi Türkiye Mükemmeliyet Merkezi olarak seçti.

Gelişmekte olan ülkelerin akademisyenleri ve UNESCO’nun kendi çağrısı ile başvuranlar arasından seçilen doktora öğrencileri bundan böyle akademinin Türkiye Mükemmeliyet Merkezi olarak atanan Üsküdar Üniversitesine de kabul edilecek.  

TÜBİTAK öğrencilere maddi destek sağlayacak

Yunus Emre Enstitüsü ve TÜBİTAK, Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi ve bilim diplomasisi faaliyetleri yürütmek amacıyla iş birliği protokolü imzalamıştı. TÜBİTAK, Türkiye’nin bilimsel alandaki prestijinin artmasına katkı sağlayacak olan Dünya Bilimler Akademisi Türkiye Mükemmeliyet Merkezine gelecek öğrencilerin beslenme ve konaklamaları için bütün Türk üniversitelerin faydalanacağı yeni bir destekleme programı geliştirdi. TÜBİTAK öğrencilere maddi destek sağlayacak, öğrenciler Üsküdar Üniversitesi laboratuvarlarında bilim insanlarının danışmanlığında çalışmalarını tamamlayacaklar.