Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek’te

Yazıcı-dostu sürüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek’e gitti.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovaçi Şehitliği ve bağımsız Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya Izetbegoviç'in kabrini de ziyaret etti.

Daha sonra Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora tevdi etmek üzere gerçekleştirilen törene katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yurt dışındaki çocukların anadili Türkçeyi öğrenmeleri için verilen desteklerin çeşitlendirileceğini söyledi.

Bosna Hersek'te Saraybosna, Mostar, Tuzla ve Zenica'daki üniversitelerde faaliyet gösteren Türkoloji bölümlerinde 500'e yakın öğrencinin eğitim aldığını belirten Erdoğan, Türkiye'yi, Türkçeyi, Türk kültürünü ve sanatını Bosna Herseklilere tanıtan Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek'teki sertifikalı kurslarına yaklaşık 6 bin öğrencinin katıldığını kaydetti.

Yunus Emre Enstitüsünün 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 43 okulda yaklaşık bin öğrenciyle başladığı "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında bu yıl, 150 okulda 8 bin 243 öğrenciye ulaşıldığı bilgisini de paylaştı.

Bu çalışmaları devletin kurumları yanında sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve derneklerin desteğiyle yürüttüklerini dile getiren Erdoğan, "Bug​ün çatısı altında bulunmaktan büyük onur duyduğum Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, bu vizyonumuzun en güzel meyvelerinden biridir." ifadelerini kullandı.