“Sultan Bestekârlar” Dünyanın Renklerini Amerika’ya Taşıdı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından dünyanın çeşitli noktalarında son bir yıldır yürütülen “Anadolu’nun Renkleri” etkinlikleri Türkiye’yi, kültür zenginliğini, dilini tanıtmaya devam ediyor.

Anadolu’nun Renkleri faaliyetleri kapsamında tüm dünya ile buluşan ‘Sultan Bestekârlar’ Amerika’nın başkenti Washington DC’de tüm görkemiyle unutulmaz bir gece yaşattı.

İlk olarak 27 Nisan 2017’de İsrail-Tel Aviv’de Yafa Türk Kültür Evi'nde Türk ve İsrailli sanatçılar tarafından ortaklaşa icra edilen dinleti, yerel müzisyenlerin de katılımıyla zenginleşerek dünyanın farklı ülkelerinde, Arjantin ve Brezilya’dan sonra sultanların şehri İstanbul Ara İrini’ de sanatseverlerle buluştu.

Uluslararası alanda tanınan şef Musa Göçmen yönetimindeki “Sultan Bestekârlar” konserinin solistliğini Dünyaca ünlü Ermeni besteci Ara Dinkjiyan üstlendi. Amerikalı müzisyenlerin de yer aldığı Sultan Bestekârlar’da Osmanlı sultanlarının bestelediği eserler icra edildi. Ayakta alkışlanan dinleti Washington’da büyük beğeni toplarken, bestesi Ara Dinkjiyan’a ait olan ‘Ağladıkça’ isimli eser de sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, geceyle ilgili olarak, ‘Osmanlı Sultanlarının bestelerini Amerika sahnesine taşıdık. Hepimiz için çok özel ve anlamlı bir buluşma oldu. Bu buluşma Türkiye ile Amerika arasındaki kültür ve sanat bağlarını daha da güçlendirecek bir adım oldu. Sultan Bestekârlar, tüm dünya ile buluşarak müziğin, sanatın gücünü hissettirerek kültürler arası dostluk köprüsüne katkıda bulunmaya devam edecek’ ifadelerini kullandı.

Amerika’nın ardından 14 Mayıs Toronto, Ontario Science Center’da sanatseverlerle buluşacak olan ‘Sultan Bestekârlar’ Kanadalı müzisyenler eşliğinde sahnelenecek.