Sultan Bestekârlar Kanada’da Ayakta Alkışlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün “Anadolu’nun Renkleri” etkinliği kapsamında tüm dünyada ilgiyle karşılanan ‘Sultan Bestekârlar’, Amerika Washington konserinin ardından gittiği Kanada Toronto’da sahne aldı.

Türkiye’yi, kültür zenginliğini ve dilini tanıtmak amacıyla 2017 yılında başlayan dünya turnesi çerçevesinde; Arjantin ve Brezilya’dan sonra sultanların şehri İstanbul Ara İrini’de ve ardından Amerika Washington’da sanatseverlerle buluştu. Yerel müzisyenlerin de katılımıyla zenginleşerek farklı ülkelerde icra edilen dinleti, Amerika’dan sonra Kanada’ya geçti.

Toronto Ontario Science Center’da gerçekleşen ve Kanadalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatan Sultan Bestekârlar muhteşem tınılarıyla ayakta alkışlandı.

Musa Göçmen yönetimindeki “Sultan Bestekârlar” konserinin solistliğini Dünyaca ünlü Ermeni besteci Ara Dinkjiyan üstlendi. Kanadalı müzisyenlerin de eşlik ettiği konserde bestekâr sultanların eserleri icra edildi.

Dünya Ülke Temsilcilerinden Büyük İlgi

Almanya, Çin, Filipinler, Moldova, Kamboçya, Sri Lanka, Güney Kore, Özbekistan, Sırbistan, Endonezya, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuela, Ukrayna, Polonya Başkonsolosları’nın da izleyici olarak aralarında bulunduğu sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Dinleti Toronto’da büyük beğeni toplayarak, ayakta alkışlandı. Gecede bestesi Ara Dinkjiyan’a ait olan ‘Ağladıkça’ parçası özellikle büyük ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, geceyle ilgili olarak, ‘Osmanlı Sultanlarının bestelerini Amerika’dan sonra Kanada sahnesine taşıdık. Hepimiz için çok özel ve anlamlı bir buluşma oldu. Bu buluşma Türkiye ile Kanada arasında ki kültür ve sanat bağlarını daha da güçlendirecek bir adım oldu. Sultan Bestekârlar, tüm dünya ile buluşarak müziğin, sanatın gücünü hissettirerek kültürler arası dostluk köprüsüne katkıda bulunmaya devam edecek’ dedi.