"Türkçe Yaz Okulu"na Rekor Başvuru!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün, dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeye gönül veren yüzlerce öğrenciyi Türkiye’de misafir ettiği “Türkçe Yaz Okulu” programına binlerce kişi başvuruda bulundu. Başvuru süresi 31 Mart Cumartesi günü sona erecek olan programa üç hafta içerisinde başvuranların sayısı 25 bini geçti. Bu yıl 16 Temmuz-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programa başvurular arasından seçilerek Türkiye’de misafir edilecek katılımcı sayısı 1.000 olarak belirlendi.

“Türkçe Yaz Okulu” kapılarını herkese açtı

2010 yılında uygulamaya konulan ve bugüne kadar 3 bine yakın öğrenciyi ağırlayan yaz okulu programı kapsamında bu yıl bir ilke imza atıldı. Yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ve Enstitü ile protokolü bulunan üniversitelerin Türkoloji bölümü öğrencilerini kapsayan yaz okulu bu yıl, Türkiye’yi ve Türkçeyi yakından tanımak isteyen herkese kapılarını açtı. 

“Eğlen, Öğren, Keşfet”

Temelde Türkçe öğretimi niteliğinde olan yaz okulu, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra gezi programları ile Türkiye’yi ve Türk dilini yaşayarak öğrenme fırsatı da tanıyor. Ülkemizin farklı illerinde misafir edilen öğrenciler gittikleri illerin gözde üniversitelerinde uzman öğretim görevlileri tarafından verilen ders ve seminerlere katılarak Türkçelerini geliştirme ve pratik yapma imkânı bulurken, farklı yörelere ait doğal güzellikleri de yakından tanıma şansına da sahip oluyor. Şehir programları kapsamında birçok tarihî, coğrafi ve kültürel mekânı gezen Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, düğün, kına gecesi gibi kültürel faaliyetlere katılırken; ebru, çömlek, yemek, bağlama, halk oyunları gibi kültürel kurslarda da eğitimler alıyor. Farklı coğrafyaların insanlarını Türkçede birleştiren program gençlere farklı kültürlerle etkileşim kurma olanağı da sağlıyor. Misafirlerimizin gidiş dönüş uçak biletleri de dâhil olmak üzere yaz okulu boyunca rehberleri ve öğretmenleri eşliğinde gidecekleri şehirlerdeki tüm ihtiyaçları Enstitü tarafından karşılanıyor.

Detaylı bilgilere Türkçe Yaz Okulu sayfasından ulaşılabilir.