15 Temmuz Bisiklet Koşusunda Dostluk Kazandı

Yazıcı-dostu sürüm

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 13 ülkeden 45 takım ve 148 sporcunun katılımıyla  “Pedallar Demokrasi İçin Dönüyor 15 Temmuz Demokrasi Bisiklet Koşusu” gerçekleştirildi.

Belgrad’ın Košutnjak Şehir Parkında gerçekleşen koşuda, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Nebojša Stefanović, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Turizm ve Telekominiksyon Bakanı Rasim Ljajić, Gençlik ve Spor Bakanı Predrag Perunicic, Sırbistan Bisiklet Birliği ve Novi Sad Bisiklet Kulübü yetkiliklerinin yanı sıra çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Stefanović: Teröre ve organize suça karşı Türkiye ile ortak hareket etmek istiyoruz

15 Temmuz Türkiye-Sırbistan Dostluk Bisiklet Yarışı’nda açış konuşması yapan Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, 3 yıl önce Türkiye’de demokrasiye karşı bir kalkışma gerçekleştiğine dikkat çekerek Türkiye’nin teröre ve organize suça karşı verdiği mücadeleye destek verdiklerini ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin Sırbistan için de büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Stefanović, 3 yıl önce Türk halka devletine karşı kalkışılan bu hain olaya güçlü ve etkili bir şekilde cevap verdiğini, Türkiye’de demokrasinin sahiplenilmesi birçok ülkeye örnek olması gerektiğini belirtti.

Dereceye Girenlere Uçak Bileti

Bisiklet yarışında erkeklerde Slovakyalı Martin Haring birinci olurken, kadınlarda Bosna Hersekli Lejla Tanovic yarışı kazandı. Türk Milli Takımı'ndan Abdülkadir Kelleci erkeklerde üçüncü, Azize Bekar ise genç kadınlar kategorisinde birinci oldu. Dereceye giren diğer yarışmacılara ise Türk Hava Yolları tarafından uçak bileti hediye edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayesinde Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen programda Sırbistan Bisiklet Birliği ve Novi Sad Bisiklet Kulübü gibi yerel iştirakçilerin yanı sıra Salcano, Halkbank, Beko, LC Waikiki ve THY gibi Türk kurum ve kuruluşları da sponsor olarak yer aldı.