3. Türk Okçuluğu Eğitimi Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle 19 Ekim 2017’de hayata geçirilen Kemankeş Projesi, büyümeye devam ediyor. 2018 yılında 16 ülkede uygulanan proje kapsamında iki ayrı dönemde 72 sınıf açıldı, 1000’i aşkın kursiyere Türk Okçuluğu eğitimi verildi. Büyük rağbet gören Türk Okçuluğu kursları 16 ülkede 3. dönem eğitimleriyle devam ederken Kemankeş Projesi, 9 ülke ve 10 şehirde daha uygulamaya konuluyor.

Tiran, Bakü, Saraybosna, Tiflis, Zagreb, Podgoritsa, Budapeşte, Üsküp, Lahor ve Tunus’ta Yunus Emre Enstitüleri bünyesinde başlayacak Türk Okçuluğu kurslarının hazırlıkları ise başladı. 15-22 Nisan 2019 tarihleri arasındaki 3. Türk Okçuluğu Eğitimine 10 ülkeden yapılan 300’e yakın başvuru arasından seçilen 22 sporcu katıldı. İstanbul’da bulunan Okçular Vakfı’nda bir araya gelen sporcular Türk kültürünü kendi tarihî atmosferi içinde yaşamanın yanı sıra Okçular Vakfı Spor Kulübü antrenörlerince yoğun bir eğitime tabi tutuluyorlar.

Sertifika almaya hak kazanan sporcular, 21 Nisan günü sona erecek programın ardından ülkelerine dönecek ve “Türk Okçuluğu” müfredatı kapsamında kendileri için hazırlanan kaynaklarla ve hepsi el yapımı olan okçuluk malzemeleriyle ilgililere kurs hizmeti verecek. Türk okçuluğuna ilgi duyan herkes, Yunus Emre Enstitülerindeki kurslara katılıp belirlenen vakitlerde okçuluk sınıflarında eğitim alabilecek ve atış talimi yapabilecek.