Çocuk Festivali Madrid Sokaklarında

Yazıcı-dostu sürüm

Geleneksel çocuk oyunları ve çeşitli atölyelerle dolu Çocuk Festivali, Madrid sokaklarını şenlendirdi. “Haydi, dışarı!” sloganıyla çocukları eğlendirirken sosyalleşmeye ve el becerilerini geliştirmeye davet eden festival, 18-19 Mayıs tarihlerinde Centro Ponce de León’da gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören festival kapsamında topaç çevirme, maske boyama, kaşık bebek yapımı, doğa kolajı gibi birbirinden keyifli etkinliklere yer verildi. Dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de bulunan bazı figürlerin yanı sıra Hitit güneşi ve lale motifi ile hazırlanan baskı çalışmaları aracılığıyla tarihî zenginliklerimiz ve kültürel mirasımızın tanıtımı da yapıldı.   

İspanya’da yaşayan Türk ailelerin de ilgili gösterdiği Çocuk Festivali’ne, Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği Müsteşarı Selin Özaydın’ın yanı sıra büyükelçilik çalışanları, aile ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

Türk kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı kendine misyon edinen Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ÇOKAUM) katkılarıyla gerçekleşen festival kapsamında, geçmişten günümüze gelen ve adeta birer kültürel miras niteliğinde olan geleneksel oyunlar, 6-15 yaş aralığındaki çocuklarla tanıştırdı.

‘’Haydi Çocuklar Dışarı!’’ sloganıyla can bularak Nisan ayında dünya çocuklarıyla buluşmaya başlayan Çocuk Festivali, Haziran ayı sonuna kadar farklı ülkelerde düzenlenmeye devam edecek.