Çocuklar, Yemen İçin Barışın Resmini Çizdi

Yazıcı-dostu sürüm

Londra’da yasayan farklı milletlerden çocuklar, Yemen'de yaşanan iç savaş ve açlık sorununa dikkat çekmek için bir araya geldi.

Yunus Emre Enstitüsü ve genç ressamlardan oluşan Küresel İyilik İçin Sanat platformu iş birliğiyle düzenlenen resim atölyesinde çocuklar, Yemen için hayal ettikleri barışı çizdi. Londra Yunus Emre Enstitüsünün öncülük ettiği sanat projesi kapsamında 13 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen atölye, gazeteci ve ressam Dilek Yalçın’ın yönetiminde gerçekleşti.

Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevinin raporuna göre, 2015'ten beri Yemen'de devam eden savaş koşullarından kaynaklı açlık dolayısıyla her on dakikada Yemenli bir çocuk hayatını kaybediyor. Atölye ile Yemenli çocukların durumuna dikkat çekerken ana akım medyanın gündemine taşınması da amaçlanıyor.

Dilek Yalçın

Atölye çalışmasını yürüten Dilek Yalçın, Uluslararası ilişkiler eğitiminin ardından Ortadoğu'da ve çeşitli ülkelerde bir süre muhabirlik yaptıktan sonra, Londra'da University of Arts London Üniversitesinde resim alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

Londra'daki eğitimi sırasında genç ressamların katılımına açık bir platform olan Küresel İyilik İçin Sanat platformunu kuran Yalçın, özellikle savaş travması ve göç yaşamış çocuklar için düzenleyeceği atölyelerle, onlara yeniden umut vermeyi amaçlıyor.