Emine Erdoğan, Kalemegdan’da Türkiye Haftası’nın Açılışını Yaptı

Yazıcı-dostu sürüm

“Göbeklitepe: İnsan ve Hayat” ana temalı Türkiye Haftası’nın üçüncü ayağı Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da başladı. Göbeklitepe Fotoğraf sergisi ile başlayan Türkiye Haftasının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in eşi Tamara Vucic yaptı.

Belgrad’ın tarihi ve prestijli mekânlarında düzenlenen etkinliklerin ilki, Belgrad’ın tarihî ve turistik mekânlarından biri olan Kalemegdan’da 8 Ekim Salı günü gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in eşi Tamara Vucic’in katılıımıyla “Tarihin Sıfır Noktası: Göbeklitepe” fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergilenen eserlerle, Göbeklitepe’nin keşfinden günümüze tarihsel yolculuğu Sırbistan halkının ilgisine sunuldu.

Serginin ardından Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ, “Tarihin Sıfır Noktası: Göbeklitepe Konferansı”nda Arkeoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Uludağ, Belgrad Üniversitesi Felsefe Fakültesinde verdiği konferansta, insanlık tarihine ışık tutacak teorik bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Şehrin farklı noktalarında hafta boyu düzenlenecek sergiler, atölyeler, konser, konferans ve söyleşiler ile ülkemizin farklı yönleri Belgrad’da tanıtılmaya devam edecek.