Enstitümüz Yeni Hizmet Binasına Taşınıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin kültürel diplomasi alanında başat kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü, Ankara Ulus’ta bulunan tarihi binasına ek olarak başkentin merkezi noktalarından Kızılay’da açılan yeni hizmet binasına taşınıyor.

2009 yılından bu yana faaliyete geçirdiğimiz 48 ülkedeki 58 kültür merkezi ile her geçen gün büyümeye devam eden Enstitümüz, merkez binada yer alan uzman kadrosunu tek bir çatı altında toplayarak daha nitelikli hizmet verme imkânına kavuşuyor.

Türkiye’nin uluslararası alanda bilinirliği, güvenirliği ve itibarını artırmak amacıyla çalışan Enstitümüz, Ankara Kızılay’da bulunan yeni binasının açılışını başta Enstitü Başkanımız Prof. Dr. Şeref Ateş olmak üzere tüm personelin katılımıyla, 11 Nisan Perşembe günü gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şeref Ateş açış konuşmasında, yeni binanın Enstitünün kuruluşunun 10’uncu yılına isabet etmesine dikkat çekti. Enstitünün kültürel diplomasi alanında Türkiye’nin çok büyük bir boşluğunu doldurduğunu kaydeden Ateş, binanın yeni başlangıçlara ve yeni fikirlere vesile olabileceğini ifade etti.

Ateş, “Mekânları insanlar anlamlandırır. İnsan olarak bu binaya katacağımız anlama göre mekânımızı güzelleştirecek olan da bizleriz. Mühim olan hayırlı işler yapmak ve kültürümüz buna müsait. Niyetimiz ne ise dışa yansıyacak odur.” şeklinde konuştu.

Program, binanın gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Yeni binamızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.