Heyecanla Beklenen Çocuk Şenliği 7. Yılında

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek’te gelenekselleşen “Çocuk Şenliği” kutlamaları, “Tercihim Türkçe” projesi öğrencilerini yedinci kez buluşturuyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından ilki 2013 yılında gerçekleştirilen etkinlikte bu yıl, 6 bin öğrenci Bosna Hersek’in en büyük mekânlarından biri olan Zenica Arena’da bir araya gelerek gönüllerince eğlenecek.  25 Nisan 2019 tarihinde TSİ 14.30’da başlayacak program, Bosna Hersek devlet okullarında seçmeli dil olarak Türkçe öğrenen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.  

Öğrencilerin sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla şenlik kapsamında düzenlenen kültür, sanat, spor ve Türkçe yarışmalarıyla tatlı bir rekabet içine girerek dereceye giren çocuklar, Türkiye gezileri, tablet ve dizüstü bilgisayarlarla ödüllendirilecek.

Türkiye’den muhtelif belediyeler, kaymakamlıklar ve valiliklerin yanı sıra firmaların da destek verdiği şenlik programı, Bosna Hersek’ten Sivil İşler Bakanı Adil Osmanoviç, Federasyon Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberoviç, Kanton Başbakanları, Kanton Eğitim Bakanları, Belediye Başkanları, Okul Müdürleri, veliler ve basın mensuplarının yanı sıra Bosna Hersek’teki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşecek.

Programda Bosna- Hersek’in ünlü sanatçısı Dzenan Loncarevic sahne alacak. Selçuklu Belediyesi çocuk halk oyunları ekibinin Türkiye’nin değişik yörelerinden seçilmiş halk oyunlarını sergileyeceği etkinlikte, yine Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan Çocuk Mehteran Takımı mini bir konser verecek. Bosna Hersek’te tanınan ünlü Türk oyuncuların video mesajlarının da aktarılacağı programda, sihirbaz ve akrobatların renkli gösterileri ile unutulmayacak bir gösteriye imza atılacak. Ayrıca Türkiye’den farklı kurum, kuruluş ve belediyeler tarafından gönderilen birbirinden güzel hediyeler günün anısına tüm katılımcılarla paylaşılacak.

“Tercihim Türkçe”

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılından beri sürdürülen “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında Türkçe, Bosna Hersek devlet okullarında seçmeli yabancı dil olarak okutuluyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 1.100 öğrenciyle başlayan proje 2018-2019 eğitim öğretim yılında 8.522 öğrenciyle yürütülüyor.

4 yıllık ortaokul eğitimleri süresince Türkçe öğrenip mezun olan 3.675 öğrenci ile birlikte proje kapsamında toplamda 12.197 öğrenciye ulaşılmış bulunuluyor.