Hindistan’daki Türkoloji Öğrencileri İftarda Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Hindistan Jamia Millia İslamia Üniversitesi Beşeri Bilimler ve Yabancı Diller Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri ve akademisyenleri, Delhi’de yaşayan Türk vatandaşları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı iftar programına Türkiye’nin Delhi Büyükelçiliği Müsteşarı Ümit Alpaslan Kılıç, JMI Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Kordinatörü Prof. Mukesh Ranjan ile Beşeri Bilimler ve Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Wahajuddin Alvi de katıldı.

Programda konuşan Prof. Mukesh Ranjan, Enstitünün bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Türkoloji çalışmalarının devam ettirilmesi konusunda destekçi olduklarını da ifade etti.

Duygu ve düşüncelerini paylaşan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencilerinden Touheed Alam ve Yousuf Ansari de Yunus Emre ailesinin bir parçası oldukları için kendilerini gururlu ve şanslı hissettiklerini belirtirken, “Üç yıl boyunca derslerde ve ders dışındaki zamanlarda hocalarımızla beraber hem eğlendik, mutlu olduk hem de Türk dilini ve kültürünü öğrendik. Şimdi mezun olmamıza çok az bir zaman kaldı;  tüm bunların bitiyor olması bizi üzse de buradan çok güzel hatıralarla ayrılıyoruz.” şeklinde konuştular.