Kemankeş Heyetine Çin’de Yürütülen “Türkiye’ye Gitmem İçin Çok Sebebim Var” Projesi Sunumu Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, 29 Ekim 2018 tarihinde Pekin’de Yidian firmasını ziyaret etti.

700 milyon kullanıcısıyla Çin’in en büyük ikinci mobil bilgi platformu konumunda olan Yidian’ın Başkan Yardımcısı Xiaojun Yang ve CEO Ya Li, Türk heyetine Yidian’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yidian CEO’su Ya Li, yapay zekâ algoritması üzerine geliştirdikleri Yidian platformunun çalışma prensipleri, etik değerleri, bilgi güvenliği ve bilgi yönetimi teknolojileri hakkında sunum yaptı.

Yidian Başkan Yardımcısı Xiaojun Yang, Çin ve Türkiye arasında sadece turizm değil aynı zamanda teknoloji ve ekonomi alanlarında da iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Yidian ile en kısa sürede ülkelerarası iş birliğine gidilmesinin hem ülkemiz hem Çin için çok faydalı olacağını vurguladı.

Yidian Kurumsal İletişim Müdürü Fei Lu da yakın bir zaman önce Yunus Emre Enstitüsü ve Yidian iş birliğiyle Türkiye’yi tanıtım amaçlı başlatılan video projesine şu ana kadar 150 bin başvuru aldığını, proje tamamlandığında bu rakamın 1 milyona ulaşmasının hedeflendiğini aktardı.

Video projesi, kullanıcıların “Türkiye’ye Gitmem İçin Çok Sebebim Var”  başlığı altında gönderdikleri 15 saniyelik videoların Yidian sayfasına yüklenmesi ve kullanıcıların oyları sonunda belirlenecek ilk 10 videonun sahibinin Türkiye’de misafir edilmesini kapsıyor.

2018 yılı için ilan edilen “Çin’de Türkiye Turizm Yılı” kapsamında çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsünün Çin’de başlattığı proje, sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Yidian firması tarafından yürütülen proje ile 500 milyon Çinliye ulaşılması hedefleniyor.

Çin’in en büyük TV kanalı CCTV, program sonunda Türk heyetinin Pekin ziyaretine ilişkin Bilal Erdoğan ile röportaj gerçekleştirdi. Bilal Erdoğan, röportajında Türkiye-Çin arasında geliştirilmesi hedeflenen teknolojik, ekonomik ve kültürel iş birlikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.