Kültürel Diplomasinin Geleceği Konuşuldu

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin önde gelen akademisyen, yazar, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Kültürel Diplomasi Vizyon Geliştirme ve Ulusal Kapasite İnşa Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye’yi, Türk dilini, kültürünü, tarihini ve sanatını dünyaya tanıtmak ve farklı coğrafyaların insanları ile bu zenginlikler ekseninde etkileşim kurmak amacıyla kurulan Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin Kamu Diplomasisi ve Kültürel Diplomasi alanında yürüttüğü çalışmaları desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Kültürel Diplomasi Akademisi” kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

21. yüzyılın Kültür Diplomatlarının yetiştirmesi, Türkiye’nin insan odaklı kültürel diplomasi geleneğinin esaslarının ortaya konulması, farklı meslek grupları ve farklı disiplinlerden gelen genç, istekli ve yetenekli profesyonellere Yurttaş Diplomat nosyonu kazandırılması amacıyla hazırlanan Kültürel Diplomasi Akademisi ‘Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı” kapsamında yapılan toplantıda, programın geleceğinin nasıl şekillendirileceği konuşuldu.

Yunus Emre Enstitüsü İstanbul Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantı, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş başkanlığında ve Ayşe Böhürler moderatörlüğünde icra edilen “Kültürel Diplomasi Vizyon Geliştirme ve Ulusal Kapasite İnşa Toplantısı” Alev Alatlı, Babür Turna, Bekir Karlığa, Deniz Ülke Arıboğan, Görgün Taner, Günseli Kato, Havva Kök Arslan, İlber Ortaylı, Melih Barut ve Uluç Özülker’in değerli katkıları ile gerçekleştirildi.

Toplantıda, “Türkiye’nin dış politika öncelikleri ve Yunus Emre Enstitüsünün misyonu ekseninde uygulamaya yönelik, etki odaklı ulusal kültürel diplomasi politikalarını belirlemek ve bu alanda 21. yüzyılın kültür diplomatlarını yetiştirme” temel felsefesi ile 2016 yılında kurulan Kültürel Diplomasi Akademisi bünyesinde geliştirilen kapasitenin, sürdürülebilir bir ulusal kapasiteye nasıl dönüştürülebileceğinin cevapları arandı.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Mardin’de gençlerle buluştu.

18 Şubat’ta Mardin Büyükşehir...