Kültürlerarası Diyalog için Eğiticilerin Eğitimi Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen “AB-TR Kültürlerarası Diyalog” programı kapsamında eğitim programı düzenlendi.

Mali destek sağlanan 4 önemli kültür projesi ve bu projeler kapsamında düzenlenen yüzlerce aktivite ile Avrupa ve Türkiye’nin farklı bölgeleri arasında güçlü bir diyalog kurulmasını amaçlayan “AB-TR Kültürlerarası Diyalog” programının önemli bir ayağı da, kültürlerarası diyaloğu Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışı merkez ağının odağına taşıması oldu.

Bu amaçla 2-6 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenen eğitime Ankara’daki Enstitü  yetkilileri ile birlikte Berlin, Köln, Viyana, Amsterdam, Londra, Priştine, Belgrad ve Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü müdürleri katıldı.

Katılımcılar, kültürel kimlik ve kültürlerarası diyalog kurulmasında kimliğin uluslararası rolü, proje ve faaliyet temelinde kültürlerarası diyaloğu güçlendirme gibi birçok farklı alanı derinlemesine inceleme fırsatı yakaladı. Katılımcılara eğitim sertifikaları ise Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş tarafından verildi.  

“Kültürlerarası Diyalog” programı kapsamında Enstitünün farklı ülkelerde görev yapan personeline yönelik benzer eğitimler düzenlenmeye devam edecek.

Diğer Etkinlikler

Paris Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) diplomat adaylarına yönelik projesi kapsamında İstanbul'a gelen Fransız...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye ve AB’den sağlanan ortak fonla yürütülen AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog (KAD...

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı Dijital Eğitim Kursundan 45 Yunus Emre Enstitüsü çalışanı mezun oldu....

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse...