Lefkoşa’da Ömer Faruk Tekbilek ile 10. Yıl Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

2014 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkentinde, surlar içi bölgesindeki tarihî Selimiye Meydanı’nda bulunan binasında faaliyetlerini sürdüren Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe sınıflarında verdiği kurslarının yanı sıra bünyesinde bulunan kütüphanesi, konferans salonu ve sanat atölyesinde kursiyerleri ile Türkiye’nin kültürel, tarihsel ve sanatsal birikimi buluşturmaya devam ediyor.

Türkiye’nin doğru kaynaklardan tanıtılması misyonu ile ülke genelinde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinlik ve festivallerde yer alırken kendi bünyesinde düzenlediği konserler, atölyeler, sergiler ve söyleşilerle birlikte Türkiye’den sanat, fikir ve bilim insanlarını Kıbrıs halkı ile bir araya getiren Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü son olarak Yunus Emre Enstitüsünün kuruluşunun 10'uncu yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen, Ömer Faruk Tekbilek ile 10. Yıl Özel Konseri’ne ev sahipliği yaptı.

Başkentteki Golden Tulip Otel’de gerçekleşen konserde bağlama ve ney virtüözü Ömer Faruk Tekbilek’e sahnede Türk sanatçılar Mehmet Bahadır Şener (kanun) ve Murat Tekbilek (davul veperküsyon), İtalyan sanatçı Federico Ferrandina (gitar), Yunan sanatçılar Ioannis Dimitriadis (klavye) ve Christos Lampropoulos (ses) ile İsrailli sanatçı Shlomo Deshet (bateri) eşlik etti.

Tekbilek’in Hasret, Aşk, I Love You ve Last Moments of Love gibi dünyaca ünlü eserlerinin de icra edildiği konser, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.