Londra Yunus Emre Enstitüsü ve University of Arts London iş birliğiyle Uluslararası Genç Ressamlar Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü, Londra Sanat Üniversitesi iş birliğiyle Londra’da eğitim gören resim yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarına destek olmak amacıyla “Artopia” isimli sergi düzenledi.

Dünyanın dört bir yanından Londra’ya sanat okumaya gelen, aralarında Türkiye, Japonya, Çin, Brezilya, Kanada, Pakistan, Hindistan, Amerika ve İngiltere’den öğrencilerin olduğu grup sergisi, kültürlerarası etkileşimi artırmak ve genç sanatçı adaylarının çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 10 Ocak Perşembe akşamı açılış programı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Ahenk Dereli ve Londra Sanat Üniversitesi Resim Yüksek Lisans Sorumlusu Geraint Evans’ın katılımları ile gerçekleşen sergi açılışında, genç ressamlar ziyaretçilerle bir araya gelerek eserlerini tanıttı.

Sergi süresince yapılan etkinlikler kapsamında, UAL akademisyenleri “sergi kürasyonu” üzerine bir seminer de düzenliyor. 15 Ocak’ta yapılması planlanan seminerde UAL akademisyenleri “sergi alanının düzenlenmesi ve planlanması” ile ilgili öğrencilerle tecrübelerini paylaşacak.  

University of Arts London (UAL) yüksek lisans öğrencilerinin dönem boyunca ürettikleri özgün eserler, 18 Ocak 2019 tarihine kadar Londra Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacak.