Müzik Susmasın Destek Programına Başvuran Adaylara Duyuru

Yazıcı-dostu sürüm

09.01.2021

Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından salgın döneminde çalışma imkânı bulamayan müzik sektörü çalışanlarına yönelik bir destek programı başlatılması kararlaştırılmış ve Enstitümüz yürütücülüğünde bir destek programı ilan edilmişti. Bu kapsamda 3 tanesi meslek birliği olmak üzere toplam 9 sivil toplum kuruluşu ile iş birliği yaparak “Müzik Susmasın” destek programını başlattık.

İş birliği yaptığımız STK’lar şunlardır:

Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (MÜZİK-SEN)     

Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZ-SAN)      

Popüler Müzik Sanatı Vakfı (POPSAV)    

Trakya Kültür Sanat Ve Eğitim Vakfı (TRAKSEV)

Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED)

Uluslararası Sahne Sanatçıları Federasyonu (USSAF)

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG)

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR)          

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)          

Bu 9 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan platform sayesinde, destek programının, adı geçen STK’lardan herhangi birine üye olsun ya da olmasın tüm müzik emekçilerinin başvurusuna açık olacağını ilan ettik.  

Aynı zamanda, sadece 3 Meslek Birliğinin (MSG, MÜYORBİR, MESAM) iş birliğinde bir başka destek programı daha hayata geçirildi. Bu 3 meslek birliğinden birine üye olan müzik emekçilerine de destekten faydalanmak üzere başvurma imkânı verildi.

Yunus Emre Enstitüsünün kısa zamanda tamamladığı altyapı hazırlığının ardından muziksusmasin.com adresi üzerinden 16 Aralık tarihinde başvurular alınmaya başladı ve 25 Aralık tarihinde başvuru süreci sona erdi.

Toplam başvuru sayısı 35.901 oldu.

Her iki destek programının değerlendirme sürecinde bu STK’lar görev almış ve yaptıkları değerlendirmeler sonucunda toplamda 30.744 başvuru sahibi destek almaya hak kazanmıştır.

Şimdi Müzik Susmasın destek programının son aşamasına gelmiş bulunuyoruz.

Destek almaya hak kazananlar Ocak ayından itibaren 3 ay boyunca her ay net 1000 TL, toplamda 3000 TL. destek alacaktır.

Enstitü olarak biz söz konusu çalışmanın başından itibaren gerekli teknik altyapının oluşturulması, başvuruların hızlı bir biçimde alınması ve tasnif edilmesi aşamasında görev aldık. Projede bizimle iş birliği yapan 9 sivil toplum kuruluşu gece gündüz emek harcayarak kısa zamanda ve titizlikle değerlendirme aşamasını tamamladı. Ayrıca bu çalışmada Kültür ve Turizm Bakanlığımız çalışanları büyük bir özveriyle görev aldı. Uyumlu ve özverili bir iş birliği ile, çok kısa bir zamanda çalışmalar tamamlandı ve destek alacak olan başvuru sahipleri belirlendi.

Başvuru sahipleri 11 Ocak 2021 tarihinden itibaren muziksusmasin.com sayfasından T.C. kimlik numaraları ile sonuç bilgisine erişebilecekler.

Yunus Emre Enstitüsü olarak bu zor zamanda çalışma, üretme imkânı bulamayan müzik sektörü mensuplarına destek sağlayan bu çalışmada görev almış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Bu konudaki kararlılığıyla, sağladığı kaynakla ve her aşamadaki desteğiyle projeyi hayata geçiren T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a,

 İş birliği ve özverisiyle projenin amacına ulaşmasında en önemli rolü oynayan, müziğe gönül vermiş sivil toplum kuruluşlarına ve saygıdeğer yöneticilerine içten teşekkürlerimizi sunarız.

Büyük şair Bâki’nin söylediği gibi,

Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş.

Müziğin hiçbir zaman susmaması temennisiyle,

Prof. Dr. Şeref ATEŞ
Enstitü Başkanı