Rusya ve Türkiye, Ayvazovski Tablolarında Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm

“Ayvazoski’nin İstanbul’u”

Geçtiğimiz sene dünya sanat çevrelerinin renkli bir şekilde kutladığı Ayvazovski'nin 200’üncü doğumu yılı anısına ve St-Petersburg Rus Müzesinin açılışının 120. yıl kutlamaları çerçevesinde “Ayvazovski'nin İstanbul’u” St-Petersburg Rus Müzesi’nde seyirciler ile buluşuyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayesinde, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, "Lichnost Peterburga"/ Tarih ve Kültür Vakfı (St-Petersburg), Türk Hava Yolları ve Türk Telekom desteği ile hazırlanan program, müzenin St. Michael Castle (Mihaylovskiy Zamok) salonunda gerçekleştirilecek.

Rus resim sanatının dünyaca ünlü ismi Ayvazovski’nin, dönemin insanları ve manzaralarını yansıtan resimleri Murat Öneş'in sanat yonetmenliğinde ve Boyut/One's Media iş birliğinde İstanbul’un tarihini gözler önüne sererken, besteci ve piyanist Anjelika Akbar’ın bestelediği “Ayvazovski Rapsodi”si tabloları müzik diline tercüme edecek.

Müzik, görsel sanatlar, teknoloji, tarih ve ortam seslerinin buluştuğu proje izleyiciyi Ayvazovski ile Dünya seyahatine çıkaracak.

Etkinlik 12 Nisan 2018 tarihinde, St-Petersburg Rus Müzesi Mihaylov Zamok salonunda saat 18.30'da gerçekleştirilecek.