Türk Edebiyatı Yaz Okulu Kataloğu Yayında

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 23 farklı ülkeden 25 misafir öğrencinin katılımıyla Türk Edebiyatı Yaz Okulu’nu sanatın başkenti İstanbul’da gerçekleştirdi. Katılımcıların Türk edebiyatını yakından tanıma fırsatı yakaladığı Türk Edebiyatı Yaz Okulu’nun Dünyayı Güzelleştirmek isimli kataloğu Enstitünün web sitesinde yayımlandı. 

Yunus Emre Enstitüsü ilk defa 2019 yılında düzenlediği “Türk Edebiyatı Yaz Okulu”nun Dünyayı Güzelleştirmek adını verdiği program kataloğu okuyucusuyla buluşuyor. 
 

Yunus Emre Enstitüsünün Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlediği “Türk Edebiyatı Yaz Okulu”na 23 farklı ülkeden 25 misafir öğrenci katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlediği “Türk Edebiyatı Yaz Okulu” ile 23 farklı ülkeden 25 misafir öğrenciyi sanatın başkenti İstanbul’da ağırladı.         

TÜRK EDEBİYATININ KALBİNE YOLCULUK

İki hafta boyunca Türkiye’nin en seçkin bilim ve sanat insanları ile buluşan katılımcılar ayrıca Türk Edebiyatına konu olmuş ya da yazarlarımıza ilham vermiş tarihî mekânları ziyaret etti. Öğrenciler, program kapsamında İstanbul’un tarihi mekânlarını ve doğal güzelliklerini de gezme ve tanıma fırsatı buldular. 

İstanbul’un ünlü yayınevleri, kütüphaneleri, sahafları, kitapevleri ve yazarlarımızın müze evleri programın renkli güzergâhını oluşturdu. Süleymaniye Kütüphanesi ve Şifahanesi, Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Atatürk Kitaplığı, Yapı Kredi Yayınevi ve Sahaf Emin Nedret İşli’nin dükkânı gibi Türkiye’nin önemli kültür merkezlerine keyifli bir ziyaret gerçekleştirildi.
Katılımcılar, Sait Faik Müzesi, Orhan Kemal Müzesi, Tevfik Fikret’in Aşiyan Köşkü (Aşiyan Müzesi) gibi pek çok yazar ve şairin evine yapılan ziyaretlerle, Türk yazarların bilinmeyen yönlerini keşfetme ayrıcalığını yaşadılar.

TÜRK EDEBİYATININ GÜZELLİKLERİ ANLATILDI

Türk Edebiyatı Yaz Okulunda ülkemizin Türk edebiyatı alanındaki en seçkin akademisyenleri ve yazarlar Türk edebiyatının dönem, şahıs, eser ve olaylarını 23 farklı ülkeden gelen dostlarımıza anlattılar. 

Öğrenciler, önemli edebiyat mekânlarında gerçekleşen söyleşilerle Türk edebiyatının ana olaylarını ve şahsiyetlerini öğrendiler. Katılımcılar Türkçenin ürünü olan zengin ve seçkin edebiyatımızı anlamaya ve tanımaya çalıştı.

Türk Edebiyatı Yaz Okulunda ülkemizin Türk edebiyatı alanındaki en seçkin akademisyenleri ve yazarlar Türk edebiyatının dönem, şahıs, eser ve olaylarını 23 farklı ülkeden gelen dostlarımıza anlattılar. 

Beşir Ayvazoğlu, Ahmet Ümit, Sevinç Çokum, Handan İnci, İskender Pala, Mario Levi, Mehmet Fatih Uslu, Mert Öksüz, Ahu Sıla, Selahattin Özpalabıyıklar, Turgay Anar, Turan Karataş, İbrahim Öztürkçü, Ercan Akbay, Ömer Erdem, Ali Ayçil, Necmettin Turinay, Bahtiyar Aslan, Kadir Yılmaz, Sevengül Sönmez, Ahmet Özcan, Emin Nedret İşli, Ahmed Güner Sayar, Abdullah Uçman, Işık Öğütçü, Mustafa Ruhi Şirin ve Mehmet Nuri Yardım gibi seçkin entelektüelimizle bir araya gelme fırsatı buldular.

Dünyayı Güzelleştirmek-Türk Edebiyatı Yaz Okulu isimli bu prestij kataloğunda, iki hafta süren programda gün gün, saat saat neler yapıldığı anlatılıyor. Katalogda sadece İstanbul’un tarihi mekânlarında gerçekleşen renkli programın ayrıntıları yer almıyor. Katılımcıların oldukça keyif aldığı ve yeni dostlukların kurulmasına vesile olan programa katılan öğrenciler de katalogda deneyimlerini, izlenimlerini ve anılarını paylaşıyor. 

Bilim ve sanat insanlarımızın da çeşitli yazılarıyla katkıda bulunduğu Dünyayı Güzelleştirmek-Türk Edebiyatı Yaz Okulu çalışmasını beğenerek okuyacağınıza umuyoruz. Bu özel katalog,  Türkiye’nin kültürel nüfuzunun nerelere kadar uzandığı ve Türk Edebiyatı Yaz Okulunun nasıl bir karşılık gördüğünü kanıtlıyor. 

 

"Dünyayı Güzelleştirmek" isimli kataloğa buradan ulaşabilirsiniz.

Programın detaylarına yazokullari.yee.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Program kapsamında çıkan haberler ve günlük hazırlanan videoları ise Enstitümüzün Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Keyifli okumalar diliyoruz.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve muhtelif alanlarda eş güdümün...

Macaristan'da, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  iş birliğiyle "Gurbetçi...