“Türk Film Haftası” 2. Kez Londra’da

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Türk Film Haftası’nın ikincisi, 24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile hazırlanan “Türk Film Haftası” İngiltere’nin başkenti Londra’da devam ediyor.

Ünlü yönetmen, oyuncu, senarist ve film eleştirmenlerinin katılımıyla Londra’da 2.kez gerçekleşecek “Türk Film Haftası”, birçok Türk filmini sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl vizyona giren Türk filmlerinin yanı sıra belgesel ve kısa filmlerin de gösterileceği etkinliğe, tarihî Regent Sineması, King’s College, SOAS Üniversitesi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliği yapıyor.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek Türk dizileri söyleşisinde Yeşilçam’ın usta oyuncusu Esra Bilgiç Töre, Perihan Savaş ve Türk dizilerinden tanınan genç oyuncusu Emre Kızılırmak izleyiciyle bir araya geliyor.

11 uzun metrajlı filmin yanında kısa filmler, belgeseller ve söyleşilerin de gerçekleşeceği “2. Türk Filmleri Haftası” 24 Nisan 2019 tarihinde SOAS üniversitesinde gösterilecek Bırakın Çocuk Oynasın adlı belgeselin gösterimiyle başlayacak. 25 Nisan’da, Yeşilçam’ın usta oyuncusu Perihan Savaş ve Türk dizilerinden tanınan genç oyuncusu Emre Kızılırmak’ın katılımlarıyla Türk Dizileri konulu bir söyleşi gerçekleşecek. Ünlü oyuncular Türk dizilerine ilişkin birikim ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Çiçero, Yozgat Blues, Kardeşler, Güvercin, Yol Kenarı, Paranın Kokusu ve 2. Türk Filmleri haftasının açılışında Avrupa lansmanı yapılan Türk İşi Dondurma filmleri sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimlerin ardından Serdar Akar, Ömür Atay, Murat Düzgünoğlu, Banu Sıvacı, Tayfun Pirselimoğlu ve Ahmet Boyacıoğlu gibi ünlü yönetmenler, Türk sinemasına ilişkin merak edilenleri cevaplayacak.

2. Türk Filmleri haftasının son günündeki etkinlikler Londra’nın prestijli Üniversitelerinden Kings College’da Arthur & Paula Lucas Lecture Theatre salonunda gerçekleşecek. Kısa film gösterimlerinin yapılacağı etkinlik, Kings College’in Türk filmleri üzerine çalışmalar yürüten akademisyeni Iain R. Smith’in yapacağı söyleşi ile devam edecek.  

Film haftasının son günü, Türk sinemasının unutulmaz yönetmenlerinden Ömer Lütfi Akad’ı anılacağı ve yönetmenliğini yaptığı “Hudutların Kanunu” adını taşıyan filmin gösterilmesinin ardından Keya Anjaria, Ian R. Smith, Philip Bergson’un katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşi ile son bulacak.

Arnavutluk’un ardından İngiltere’de gerçekleştirilecek etkinlikler, Mayıs ayındaki yolculuğuna Toronto, Zagreb, Şikago ve Kazan Türk Film Haftaları ile sürecek.