Türk Filmleri, Bosna Hersek’te Yoğun İlgi Gördü

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek’in 23 farklı şehrini ziyaret eden “Türk Film Haftası” etkinlikleri sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek'te 11-15 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Türk Film Haftası’nda, Türk sinemasının seçkin örnekleri ile birlikte çocuklar için özel film gösterimleri düzenlendi.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk Film Haftası sebebiyle Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Bosna Hersek’te bulunan ünlü oyuncu Gürkan Uygun’la “Ankara Yazı Veda Mektubu” filminden sonra söyleşi gerçekleştirildi. Filmlerin gözden kaçırılan olayları kurgu yoluyla seyirciye ulaştırmayı amaçladığını kaydeden Uygun, "Acılar aynı yaşanır. Fikirler farklı olabilir, ama acılar tektir. Başrolünü üstlendiğim Ankara Yazı-Veda Mektubu da bunu anlatıyor." ifadelerini kullandı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşide keyifli anlar yaşandı.

Türk Film Haftasının ikinci gününde ise ünlü oyuncu Gürkan Uygun, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Saraybosna Devlet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...