“Türk Filmleri Haftası” 8. Kez Zagreb'de

Yazıcı-dostu sürüm

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 8. kez düzenlenen “Türk Film Haftası” etkinliği, Yavuz Turgul'un "Av Mevsimi" filmiyle açılışını gerçekleştirdi.

Yunus Emre Enstitüsünün Hırvatistan-Türkiye Dostluk Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinliğe başkent Zagreb'deki Avrupa Sineması ev sahipliği yaptı. 26 Mayıs'a kadar devam edecek etkinlik kapsamında "Buğday", "Kalandar Soğuğu", "Kardeşim Benim", "Bütün Saadetler Mümkündür", "Rüya", "İftarlık Gazoz", "Sofra Sırları", "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası" ve "Ahlat Ağacı" filmleri Hırvat izleyicinin beğenisine sunulacak. 22 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek buluşmada “Kalandar Soğuğu” filminin yapımcısı Nermin Aytekin ve Sinema Yazarı Suat Köçer de sinemaseverler ile bir araya gelecek.

Türk sinema sektörünün tanınması ve gelişmesine yönelik Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla hayata geçirilen proje, Türkiye'nin sanatsal ve kültürel birikimini de tanıtma imkânı sunuyor. Proje kapsamında 100’e yakın Türk filminin, 20 farklı dünya şehrinde sinemaseverlerle buluşturulması hedefleniyor.