Türk Kültür Ajandası'nın Bu Yılki Teması Türk Müziği

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün geçen yıl çıkarmaya başladığı Türk Kültür Ajandası, bu yıl işlediği Türk musikisi temasıyla ilgi çekiyor. Türk el sanatları ve mimarisinden de izler barındıran ajanda, “Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü” olması sebebiyle ünlü halk ozanının eserlerinden örneklerle başlıyor.

İlki 2020 yılında yayımlanan Türk Kültür Ajandası'nın ikincisi yepyeni bir temayla kullanıcılarıyla buluşuyor. 2021 Türk Kültür Ajandası'nın içinde her hafta için ayrılan bölümlerde geleneksel Türk kültürünün önde gelen bir ögesi yer alıyor. Ajandada “Türk musikisi” ana konusu bölümler halinde her yönü ile anlatılıyor.

2020 yılında Türk kırmızısı tema rengi ile tasarlanan ajandanın deri kapağı ve iç tasarımında bu yıl Türklerin bin yıllardır her alanda yoğun olarak kullandıkları “gök rengi” kullanıldı. 

 

 

 

 

 

 

ARTIK 5 DİLDE

Daha önce Türkçe - İngilizce yayımlanan Türk Kültür Ajandası'nın yayın diline Arapça, Fransızca ve Rusça da eklendi. 

Türk kültürel diplomasisinin önemli aktörlerinden biri olan Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'yi, kültürel mirasını, Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtıyor ve dünya toplumlarının Türkiye'yi daha yakından ve doğru bir şekilde tanımasını sağlıyor. Enstitü bu amaçla ajandayı 5 dilde yayımlamaya başladı. Ajandanın Türkçe-İngilizce olan yayın diline Arapça, Fransızca ve Rusçayı da ekleyen Yunus Emre Enstitüsü, Türk Kültür Ajandası'nı dünyanın dört bir yanına dağıtıyor ve doğru hedef kitleye ulaştırıyor. 

YUNUS EMRE’NİN ESERLERİYLE BAŞLIYOR

“Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü” olması dolayısı ile ajandanın hemen başında Yunus Emre ve eserlerinin tanıtımı yapılıyor.  Türk boylarının damgaları başta olmak üzere Türk halı, kilim ve mimari eserlerinde görülen geleneksel Türk motifleri sayfa altlarında temsil ettikleri anlamları ile birlikte veriliyor.

TÜRK DEVLETLERİNİN MİLLİ GÜNLERİ DE AJANDADA

Türkiye’de öne çıkan festival ve kutlamalar ajandada sıralanıyor. Her hafta ülkemizde temsilcilikleri bulunan diğer ülkelerin millî günleri, ülke ve bayraklarına da yer verilerek hatırlatılıyor. Türkiye’nin yurt dışında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının iletişim bilgilerini içeren dizinin bulunduğu son kısım ise bu kurumlara kolay ulaşılabilirliği sağlamak için önemli bir katkı sağlıyor.

Türk kültürüne ait birçok öğeyi barındıran ajanda kullanıcıların masalarında yerini almayı bekliyor.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve muhtelif alanlarda eş güdümün...

Macaristan'da, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  iş birliğiyle "Gurbetçi...