Türkçenin Sesi Radyosu’nda Ramazan Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün kurduğu Türkçenin Sesi Radyosu Ramazan ayını şenlendiriyor. Türkçenin Sesi Radyosu Ramazan ayı boyunca her gün gündüz, iftar ve sahur vakitlerinde yapacağı programlarla Ramazan’ın ruhunu tüm gönüllere taşıyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2015 yılında kurulan Türkçenin Sesi Radyosu; Türk dili, kültürü, sanat ve edebiyatını daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Türkçenin Sesi RadyosuRamazan ayı boyunca sizlere arkadaşlık edebilecek programlarla kapınızı çalıyor. Ramazan boyunca yapacağı programlarla tüm dünyanın geçirdiği bu zor zamanlarda, Türkçenin Sesi Radyosu, bu ayın güzelliklerini gönüllerde hissettirmek ve tüm dünyaya Ramazan ayının esenlik ve sevgi mesajını yaymayı amaçlıyor. Ramazan ayı boyunca her gün düzenlenilecek gündüz, iftar ve sahur programlarıyla Ramazan ayının binbir rengi dinleyicilerle buluşuyor.  Radyo, “Ramazan Medeniyeti”, “Ramazan Günlüğü”, “Ramazan Meydanı”, “Söz Ola” ve “Ne Var Ne Yok” isimli programla medeniyetimizin kökleri tarihe uzanan dil, kültür ve sanat birikimine soluk veriyor.

Ramazan Medeniyeti: Ramazan Ayı Boyunca Her Gün Saat 20.00 ve 03.00

Ramazan’ın sayılı günlerinde medeniyetimizin gölgesinde serinlemek istemez misiniz? Ramazan Medeniyeti geleneğimizin yüzyıllarca inancımızla yoğurduğu ve günümüze kadar ulaştırdığı medeniyetin binbir yüzünü evlerinize taşıyor. Ramazan ayı boyunca her gün saat 20.00 ve 03.00’te dinleyicilerle buluşacak programda her gün,  Ramazan’ın kültürel boyutunu ele alarak bir medeniyete nasıl dönüştüğü gözler önüne seriliyor.

Ramazan Meydanı: Ramazan Ayı Boyunca Her Gün Saat 11.30 ve 19.30

“‘Hak dostum hak’ diye söze başlarız. Mübarek ayımızı şenlendirmektir amacımız. Kimse aç, açıkta kalmasın. Aman gözetelim kardeşliğimizi araya fitne dolmasın. Bereketle dolsun Ramazanımız. Sürçülisan eder isek affolsun hatalarımız…” fragmanıyla yayınlanan “Ramazan Meydanı”, Meddah ve Ortaoyunu geleneğini günümüze taşıyor. Ramazan ayı boyunca her gün saat 11.30 ve 19.30’da yayınlanacak program, genç nesli Ramazan’ın geçmişten gelen neşesiyle tanıştırıyor ve 7’den 70’e herkesi bu sevinçle birleştiriyor.

Söz Ola: Ramazan Ayı Boyunca Her Çarşamba 15.15, Cumartesi 13.00 ve Pazar 14.00

Hayata mizahın penceresinden bakan “Söz Ola” programı hayatın tüm olumsuzluklarına karşı bir teneffüs arası veriyor. “Söz var. Sözden söze fark var. Tebessüm var. Kahkaha var!” fragmanıyla yayınlanan program hayatın neşesini evinize taşıyor. “Söz Ola” Ramazan boyunca çarşamba 15.15, cumartesi 13.00 ve pazar 14.00 dinleyicilerle buluşuyor.

Ne Var Ne Yok: Ramazan Ayı Boyunca Her Gün Saat 14.00 ve 02.00

Bir selam ile başlayıp hal hatır sormalarla devam eden ve adeta bir gönül köprüsü inşa eden sohbetleri özlediniz mi?  Öyleyse “Ne Var Ne Yok” sizi içten bir sohbete davet ediyor. Program, Ramazan’a dair hatıralar, içinizi ısıtacak kısa ve özlü hikâyeler ve menkıbelerle geçmişle günümüz arasında samimi bir bağ kürüyor. Ramazan ayı boyunca  her gün saat 14.00 ve 02.00’de yayınlanacak program, gündüz, iftar ve sahur vakitlerinde dinleyicilerle evlere konuk oluyor.

Ramazan Günlüğü

Ramazan Günlüğü, “Ramazan nedir?” sorusuna verilecek en güzel cevapları derliyor. Program günün bazı saatlerinde Ramazan’ın sevgi, huzur ve paylaşmak gibi tüm dünyayı güzelleştiren yönlerini dinleyicilerle buluşturuyor.

http://turkceninsesi.yee.org.tr

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi...