Türkiye, Global Harmony Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Güney Kore’deki Seongnam Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Global Harmony Festivali’nde Türkiye’yi Yunus Emre Enstitüsü temsil etti.

“Dünya Günü” kutlamaları çerçevesinde 2019 yılı için belirlenen “Dünya Mirasları” teması ile farklı kültürlerin birbirleriyle etkileşimini amaçlayan festival, renkli görüntülere sahne oldu. Enstitünün açtığı stantta Türk el sanatlarından ebru ile tanışan Koreliler, özgün tadı ve sunuş biçimiyle ikram edilen Türk kahvelerini tatma fırsatı buldu.

“Türkiye’yi şehrimizde ağırlamak çok güzel”

Festivalin açılışına katılan Seongnam Belediye Başkanı Eun Soo Mi, Türkiye standını ziyaret etti. Belediye Başkanı, “Artık geleneksel bir hale gelen festivalimiz katılımcı ülkelerin katkılarıyla harika geçiyor. Dost ve kardeş ülke Türkiye’yi de şehrimizde ağırlamak bizim için bir mutluluk.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Güney Kore’nin yanı sıra; Çin, Vietnam, Japonya, Hindistan, Polonya, Gana, Filipinler ve Moğolistan başta olmak üzere pek çok ülkenin açtıkları stantlarla katılımcılara kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. Truva ve Pamukkale ile Türkiye’nin diğer kültürel miraslarının tanıtıldığı festivalde ebru atölyesi en büyük ilgiyi gören etkinliklerden biri oldu.