Türkiye’nin Medya Deneyimi Arnavutluk ile Paylaşılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü’nün bu yılın Şubat ayında Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde gerçekleştirdiği Medya Akademisi’nde başarılı olan sekiz katılımcı, TRT World’da staj imkânına kavuştu.

Şubat ayında TRT’nin eğitmen desteği ve alanında uzman Arnavut eğitmenler eşliğinde katılımcılar sosyal medya kullanımı, röportaj ve soru sorma teknikleri, haber ve metin yazımı, haber sunum teknikleri, haberde etik çerçeve, Televizyon haberciliği kamu yayın politikaları, canlı yayın, olağanüstü durumlarda habercilik, yeni medya teknolojileri gibi konularda 15 günlük eğitim aldılar.

Medya Akademisi’nde başarılı olan sekiz katılımcı 16 Temmuz Salı günü, TRT World’deki 10 günlük staj programına başladı. Medya Akademisi staj programının ilk gününde, kurumsal tanıtım sunumunun ardından katılımcılar, TRT World Haber ve Program Direktörü Selim Atalay’ın misafiri oldu. Binalar, işlemci odaları, program bölümü, haber merkezi, MCR ve Edit Suit odaları gezen katılımcılar uydular, canlı yayın odası, haber merkezi ve iş bölümü hakkında bilgi aldı. TRT World yapımcıları ve sunucularının bilgi paylaşımında bulunduğu katılımcılar, TRT World’de çalışan Arnavut kökenli meslektaşlarıyla tanışma imkânı da buldu. Program, sosyal medya, gazetecilik, spor, ekonomi gibi farklı başlıklar altında grup çalışmalarıyla devam ediyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının da destek verdiği program 26 Temmuz Cuma günü sona erecek.