Yeni Dönem Türkçe Kursları Seul’de Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsünün 2020 yılı Bahar Dönemi Türkçe kursları geçtiğimiz hafta başladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsünün en çok yayılım gösterdiği ülkelerden birisi olan Kore’de durum büyük ölçüde kontrol altına alınırken hayat da yavaş yavaş normale dönmeye başlamış durumda. Yükseköğretimin Nisan ayı ortasına kadar online ortamda sürdürüleceği ülkede sınıf ortamında derslere başlayan ilk kurumlardan birisi ise Yunus Emre Enstitüsü oldu.

Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi bünyesinde devam eden kurslara farklı yaş ve meslek gruplarından pek çok kursiyer ilgi gösterirken kurslar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki farklı sınıfla sürdürülüyor.

A1 ve A2 seviyelerindeki sınıflarda Türkçe öğrenen kursiyerler aynı zamanda Türk kültürü ile de tanışma imkanı yakalıyor. Covid-19 virüsüne karşı uzmanlar tarafından önerilen kolonya ile karşılanan kursiyerler; Türk lokumu, pişmaniye ve Türk kahvesi gibi tatları deneme fırsatı da buluyor.

“Türkiye’de yaşamak, Türkiye’ye tatile gitmek ve ticaret yapmak” gibi farklı nedenlerle Türkçe öğrenen kursiyerler dört ay boyunca sürecek olan dersler sonrasında başarılı olmalar halinde Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Sertifikasını almaya hak kazanacaklar.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Diller İçin Avrupa Ortak Çerçeve Metni"ndeki düzeyler ve temel yaşam alanları göz önüne alınarak hazırlanan Yedi İklim Türkçe Setlerinin eğitim materyali olarak kullanıldığı kurslar, yaz aylarına kadar devam edecek.

Her iki ayda bir yeni kayıtların alındığı Türkçe kurslarına yıl boyunca kayıt yaptırılabiliyor.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...