Zagreb Sokakları Çocuk Sesleriyle Şenleniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Geleneksel sokak oyunları ve sanatsal atölyelerle, çocuklar için eğlenceli bir dünyanın kapılarını aralayan “Çocuk Festivali” etkinlikleri Zagreb’de başlıyor.

13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de ilki gerçekleştirilecek festivalde, 6-15 yaş aralığında bulunan Zagrebli çocuklar için geleneksel sokak oyunları ve sanatsal atölyelerle birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikler sunulacak.

Türk kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı kendine misyon edinen Enstitü, Zagreb’de düzenlenecek Çocuk Festivali etkinlikleriyle beştaş, topaç çevirme, kaşıkla yumurta taşıma, mendil kapmaca, istop, kaşık bebek yapımı, misket oynama gibi geçmişten günümüze gelen ve adeta birer kültürel miras niteliğinde olan oyunları, 6-15 yaş aralığındaki Zagrebli çocuklarla tanıştıracak.

Haydi Çocuklar Dışarı!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ÇOKAUM) katkılarıyla gerçekleştirilen festival, ‘’Haydi Çocuklar Dışarı!’’ sloganıyla can buluyor. 

Festivalde, teknoloji bağımlısı çocukların parmak uçlarındaki stresli oyunlardan uzaklaşıp, doğada eğlenerek hem fiziksel hem de zihinsel becerilerini geliştirecekleri Geleneksel Türk Oyunlarıyla tanıştırılması amaçlanıyor.