"Ortak Tarihe Yolculuk"

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğiyle bu yıl ikinci kez “Ortak Tarih’e Yolculuk” gezisi düzenlendi.

Program kapsamında iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel ilişkileri daha da ileriye taşımak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerinden ve ayrıca Arnavutluk’ta önemli üniversite, lise, kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan 40 kişilik grup Türkiye’ye geldi.

Gezi programlarına 3 Ağustos Cuma günü başlayan öğrenciler, Çanakkale Deniz Müzesini gezdikten sonra şehir turu yaptı.

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının destekleriyle Çanakkale Savaşları’nın gerçekleştiği Gelibolu yarımadasını ziyaret eden katılımcılar; Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği Alçıtepe Hastane Müzesi, Sargı Yeri Şehitler Abidesi ve Similasyon Merkezini gezerek kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale Savaşları hakkında yerinde bilgi aldı.

Şehirdeki son gezi rotası 5 Ağustos Pazar günü gerçekleşen, Troya Antik Kenti ve Troya Müzesine oldu. Katılımcılar burada bölgenin arkeolojik zenginliğini yerinde inceleme imkânı buldu.

Çanakkale’nin ardından öğrenciler İstanbul'daki ilk günlerinde Tarihi Yarımada'yı keşfe çıktı. Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul Üniversitesi Ana Kampüsü ve Fen Edebiyat Fakültesi, Süleymaniye Camii, Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya Müzesini ziyaret eden katılımcılar program kapsamında Gülhane Parkı, Eminönü, Çamlıca Tepesi ve Çamlıca Camii gibi İstanbul’un daha birçok mekânının nabzını tuttu.

“Ortak Tarihe Yolculuk” 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Miniatürk turunun ardından ile sona erecek.