Avusturya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Viyana’daki Türk derneklerinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimî Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler, Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert ve Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Başkonsolos Cafer Mert Özmert açılış konuşması yaptı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Ozan Ceyhun da 23 Nisan’ın milli iradenin teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümü olduğunu ifade etti.

Ceyhun, bu önemli olayın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki Millî Mücadele'nin başlangıcında bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

"Bildiğiniz üzere Millî Mücadele'miz, tüm dünyaya mal olarak zamanın mazlum milletlerinin yüreklerinde ilham aşılamıştır." ifadesini kullanan Ceyhun, "Bu şiarla, Ulu Önder Atatürk, bu önemli günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Tam da bu yüzden 23 Nisan, kalplerimizde çocuklarımız için beslediğimiz güven ve inancın da simgesidir." dedi.

Çocukların çeşitli gösteriler sergilediği etkinlikte, sanatçılar Ümit Kaplan ve Erkan Obüs’ün gösterileri yoğun ilgiyle izlendi.

Diğer Etkinlikler

c

TRT Çocuk programcısı ve sunucusu Hüseyin Goncagül, TOBB Brüksel ofisindeki etkinlikte, Belçika'da yaşayan Türk...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...