Güney Afrika'da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karagöz-Hacivat Oyunu ile Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve Pretoria şehirlerinde “Karagöz Oyunu”nu sergiledi.

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü tarafından Pretoria’da Nurtured Learning Academy ve Lazonia Primary School devlet okullarında Johannesburg’da ise Glen Shooping Centre ile Enstitü merkezinde düzenlenen ve İstanbul’dan gelen Karagöz Gölge Oyunu Sanatçısı Cema Fatih Polat’ın sergilediği etkinliğe çok sayıda Güney Afrikalı ve Türk çocuk ile ebeveynleri katıldı.

Karagöz’ün çizildiği bir atölye çalışmasına da katılan çocuklar gösteri sonrası kendi yaptıkları Karagöz kuklalarını perdede yansıtarak gölge oyununu deneyimleme imkânına sahip oldu.     

Johannesburg YEE Koordinatörü Abdülaziz Yiğit; aralarında daha önce televizyon izleme imkânına sahip olamayan çocukların da olduğu yaklaşık iki bin beş yüz çocuğa hem keyifli zaman geçirtmenin hem de Türk kültürünü bir nebze olsun yansıtmanın mutluluk verdiğini ifade etti.

Enstitünün onur konuğu ise Güney Afrika’nın eski Cumhurbaşkanı Kgalema Motlanthe'nin eşi Gugu Motlanhte oldu.

Diğer Etkinlikler

c

TRT Çocuk programcısı ve sunucusu Hüseyin Goncagül, TOBB Brüksel ofisindeki etkinlikte, Belçika'da yaşayan Türk...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...