Hartum’da Yüzlerce Kursiyer Türkçe Sertifikası Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsünde farklı seviyelerde Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan yüzlerce Sudanlı kursiyere yönelik sertifika programı düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliğinde, 23 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen programa T.C. Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Hartum YEE Koordinatörü Abdullah Yegin, TİKA Hartum Koordinatörü Fulya Aslan, T.C. Hartum Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Gökhan Bozbaş, Türkçe öğrenen Sudanlı kursiyerler ve aileleri katıldı.

İki ülkenin millî marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte Türkçe öğrenen Sudanlı kursiyerler, Türkçe şiirler ve şarkılar seslendirdi.

“YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ İFTİHAR KAYNAKLARIMIZDAN BİRİ”

Büyükelçi Çobanoğlu, programda yaptığı konuşmada, “Yunus Emre Enstitüsü, iftihar kaynaklarımızdan biri. Yunus Emre Enstitüsü aslında bir marka hâline geldi. Ülkemizin, kültürümüzün ve dilimizin tanıtımı hususlarında Enstitünün çok değerli katkıları mevcut.” değerlendirmelerinde bulundu.

Yüzlerce kursiyerin Türkçe sertifikasını aldığı program, hatıra fotoğrafı çekimi ve ikram ile son buldu.

4 BİNE YAKIN SUDANLI TÜRKÇEYLE TANIŞTI

Hartum Yunus Emre Enstitüsü tarafından Sudan genelinde düzenlenen Türkçe öğretimi faaliyetleri kapsamında 4 bine yakın kişi Türkçeyle tanıştırıldı.

TÜRKİYE’NİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ TANITILIYOR

Hartum Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin, Türk kültürünün ve sanatının tanıtımını yapmak, Türkiye ile Sudan arasındaki dostluğu geliştirmek ve kültürel alışverişi artırmak amacıyla her yıl dil, edebiyat, tarih, sinema, tiyatro, müzik ve el sanatları gibi birçok alanda çok sayıda faaliyet gerçekleştiriyor.

Diğer Etkinlikler

Bosna Hersek Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Saraybosna kantonunda "Tercihim Türkçe" programı...

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...