"Hat Eserleri Koleksiyon Sergisi" Budapeşte’de Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Albayrak Grubu tarafından düzenlenen "Hat Eserleri Koleksiyon Sergisi", 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında 2 Mayıs 2024 tarihinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte Yunus EmreEnstitüsü'nde sanatseverle buluştu. 

Serginin bu yılki ilk Avrupa durağı olan Budapeşte'de Selam ayetleri ve çeşitli hadis-i şeriflerin yer aldığı 25 hat eseri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

Macaristan ile Dostluk Anlaşması'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan sergi, Albayrak Grubu ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından açıldı. 

Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Katar ve Pakistan'ın Macaristan Büyükelçileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Macaristan Temsilcisi, TİKA Macaristan Koordinatörü Elif Türkislamoğlu ve Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri katıldı.

Sergi 15 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Diğer Etkinlikler

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde 13 Mayıs 2024 tarihinde "Hırvat geleneksel kıyafetlerinde Osmanlı Türk etkileri" temalı...

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te  Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliği ile...

Manama Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Manama Büyükelçiliği’nin himayesinde, Bahreyn Üniversitesi’nde, İRCİCA iş birliğiyle...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...