Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Astana YEE’yi Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ilk resmi yurt dışı ziyaretini Kazakistan’a gerçekleştirdi.

Temasları sırasında Türk Keneşi Turizm Bakanları 4. Toplantısına da katılacak olan Prof. Dr. Dursun, başkent Astana’da önce Türkiye’nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Burada Büyükelçi Nevzat Uyanık tarafından karşılanan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, daha sonra büyükelçilik müsteşarlarıyla bir araya geldi.

Yapmış olduğu ziyaretin önemini “Ortak geçmişimizin bulunduğu bu coğrafyaya sevgimiz her zaman büyüktür.” sözleriyle vurgulayan Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Uyanık ise Ahmet Haluk Dursun’un ilk resmi yurt dışı ziyaretini dost ve kardeş ülke Kazakistan’a yapmasının ikili ilişkilerindeki rolüne değindikten sonra Türk Keneşi Turizm Bakanları arasında gerçekleşecek toplantının Türk dünyası bakımından taşıdığı önemin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Türk Büyükelçiliğinin ardından Astana Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Merkezin dersliklerini gezerek bir süre öğrencilerle sohbet eden Prof. Dursun, merkezin kütüphanesiyle de yakından ilgilendi.

Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir rolü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, ziyaretini “Türkçe dünyanın her yerinde. Biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak Türk kültürünün olduğu her yerde olmak zorundayız ve olacağız inşallah. Kazakistan bozkırlarında gençlerle kitap, kültür ve dil üzerine Yunus Emre’de buluştuk.” ifadeleriyle değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Prof. Dursun, Yunus Emre Enstitüsü ziyaretinin ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Astana ofisine geçti.