Yunus Emre Enstitüsü “Sahur Bereketi“nde

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, TRT1 kanalında yayınlanan “Sahur Bereketi“ programına konuk oldu. Prof. Ateş, Enstitünün faaliyet alanlarını ve yurt dışındaki Türkiye algısını canlı yayında değerlendirdi.

Enstitünün, dünyanın 55 noktasında yer alan kültür merkezleri vasıtası ile Türkiye’nin tanıtımını yaptığını belirten Ateş, Türkçe öğretimi, kültür sanat faaliyetleri, bilim diplomasisi, kültür diplomasisi gibi farklı alanlarda bir yılda yürütülen 1000’den fazla faaliyet aracılığıyla bu ülkeler ve Türkiye arasında bağ kurulduğunu aktardı.

Prof. Dr. Ateş, Var olan merkezlerde 10 binden fazla kişinin Türkçe öğrenmesinin yanı sıra, 2017 yılının Şubat ayında uygulamaya konulan Türkçe Öğretim Portali üzerinden dünyanın her yerinden 100 binden fazla kişinin Türkçe öğrendiğini kaydederken her yıl düzenlenen yaz okulu programı ile de yüzlerce öğrencinin Türkiye’de misafir edildiğini söyledi.

Bu sene 1000 kişinin katılım göstereceği yaz okuluna dünya çapında 100 binden fazla müracaat yapıldığını ifade eden Şeref Ateş, bu verilerden yola çıkarak uluslararası basının yansıttığının aksine olumlu bir Türkiye algısının var olduğunu ve bunun aktörlerinden birinin de Yunus Emre Enstitüsü olduğuna vurgu yaptı.

Kültürün bir işi yapış şekli olduğu ve bu sayede yakın ilişkiler kurulabildiğinin altını çizen Enstitü Başkanı, doğruluk, dürüstlük, zamana riayet, sözüne güvenirlik gibi özelliklerin hâkim olduğu kültürümüzün bütün coğrafyalarda çok sayıda insanın sempatisini kazandığına değindi. Yurt dışında gerçekleştirdiği kültür sanat, edebiyat, bilim ve dil öğretimi gibi faaliyetler ile Türkiye’nin gücünü taçlandıran Enstitünün, yalnızca Balkanlarda ya da Türk Cumhuriyetlerinde değil, Latin Amerika ve ABD gibi ülkelerde de temsilcilikleri bulunduğuna, yanı sıra bugüne kadar binlerce öğrencinin misafir edildiği Türkçe Yaz Okulu ve yüz bini aşkın kullanıcı sayısıyla Türkçe Öğretim Portaline olan ilginin katlanıyor olmasının da pozitif bir Türkiye algısı oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şeref Ateş, tüm bunların ülkemizin itibarının arttığına dair önemli göstergeler olduğunu kaydetti.