AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı Dijital Eğitim Kursu 45 Mezun Verdi

Yazıcı-dostu sürüm

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı Dijital Eğitim Kursundan 45 Yunus Emre Enstitüsü çalışanı mezun oldu. Programın 14 Aralık Pazartesi Günü gerçekleşen mezuniyet töreninde katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında güçlü bir diyalog kurulması amacıyla uygulamaya konan AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı (KAD) kapsamında düzenlenen Dijital Eğitim Kursu mezunlarını verdi. Ocak 2019’de başlayan AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı dahilinde düzenlenen Dijital Eğitim Kursunun mezuniyet töreni 14 Aralık 2020 Pazartesi günü  çevrim içi olarak düzenlendi. Mezuniyet töreninde 45 katılımcı sertifikalarını aldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Strateji ve Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Üçpunar projenin gelişme hikâyesini şöyle anlattı:

“İki yıllık uygulama sürecini ve yaklaşık altı yıl süren konsept oluşturma, hazırlık ve uygulama sürecini bitirmiş olacağız. Türkiye - AB Kültürlerarası Diyalog Programının Enstitümüzün gündemine girişi 2014 yılına kadar uzanıyor. Proje, o dönemki Avrupa Birliği Bakanlığının ya da şimdiki adıyla Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının girişimi ve büyük desteğiyle hayata geçti.  Birkaç yıl süren hazırlık aşamasından sonra 2018’de projenin çağrısına çıktık ve projenin tanıtımı için Ankara, İstanbul ve Brüksel’de geniş katılımlı toplantılar yaptık. 2019 başından itibaren ise projenin uygulama aşaması başladı.”

Yunus Emre Enstitüsünün bu program kapsamında 4 projeye hibe desteği verildiğini vurgulayan  Üçpunar, hibe projelerine ilaveten program çerçevesinde hem Enstitüye hem de hibe projelerine “Teknik Destek" sağlandığını belirterek, "Bu eğitim de bu desteğin bir parçasıydı.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında dört büyük proje gerçekleştirildiğini belirten Üçpunar, bu projeleri EUNIC üyesi olan British Council (Connect for Creativity - Yaratıcılık İçin Bağlanmak), Fransız Kültür Merkezi (Be Mobile-Create Together - Mobil Ol Birlikte Üret ), Fransız Anadolu Araştırmalar Enstitüsü (Europe's Neolithic Bridge - Avrupa'nın Neolitik Köprüsü)  ve Macar Kültür Merkezinin (Diversity in Unity - Birlik İçinde Çeşitlilik) yürüttüğünü ve bu çerçevede hem Türkiye’de hem AB’de onlarca etkinlik yapıldığını anlattı.

KAD DİJİTAL EĞİTİMİ PROGRAMINDA NELER VAR?

Bülent Üçpunar AB-Türkiye KAD Dijital Eğitim Programının müfredatının oluşturulması, sunumlar ve videoların hazırlık süreçleri ve düzenlenen canlı webinar'lar gibi aşamalar için büyük bir emek harcandığını vurguladı. 

Kültürlerarası Diyalog Eğitimi için 12 modül geliştirildi ve çevrim iç eğitim platformu oluşturuldu. Eğitimler, salgın sırasında, online eğitim platformu sayesinde kesintisiz devam etti. Eğitim programına Enstitünün Ankara'daki merkezinden ve Avrupa'daki kültür merkezlerinden 45 kişi katıldı. Dijital eğitim programı kapsamında 13 canlı webinar düzenlendi ve canlı oturumlar toplamda 19 saat sürdü. Çevrim içi düzenlenen canlı derslere ve eğitim platformuna Portekiz, Türkiye, Ukrayna, İngiltere ve Amerika’dan 17 uzman ve akademisyen destek verdi. Dr. Anastasia Nurzhynska, Dr. Carla Figuera, Simon Williams, Musa Dağdeviren ve Nermin Mollaoğlu gibi farklı alanlardan uzmanlar eğitim içeriğine katkıda bulundular. Toplamda 60 kişinin katıldığı eğitim etkinlikleri için 48 video, 6 PowerPoint sunumu ve ders dışı okumalar için 41 makale hazırlandı ve 11 alıştırma ve sınav gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında, ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü ile Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) arasındaki ilişkileri geliştirmek için Brüksel’e sanal bir çalışma ziyareti düzenlendi. Ziyaret kapsamında EUNIC, Avrupa Birliği Komisyonu'nun kültürel ilişkilerle ilgili farklı birimleri, Culture Action Europe ve Fin Kültür Enstitüsü ile görüşmeler gerçekleştirilip bunlar kayıt altına alındı ve sanal eğitim platformuna yüklendi. Ayrıca, eğitim programı çerçevesinde EUNIC yetkilileri ile 2 saat süren bir webinar toplantısı yapıldı.

45 kişinin mezun olduğu ve 13 hafta süren programda beş yeni kültürlerarası diyalog projesi de geliştirildi.

 

Diğer Etkinlikler

Paris Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) diplomat adaylarına yönelik projesi kapsamında İstanbul'a gelen Fransız...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye ve AB’den sağlanan ortak fonla yürütülen AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog (KAD...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse...

Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü ve Türkiye ve AB’nin finanse ettiği Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı (KAD...