Londra’da Özlem Warren’in "SEBZE: Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler" Kitabı Tanıtıldı 

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk Mutfağımdan Vejetaryen Tarifler "in tanıtıldığı ilgi çekici ve katılımcıların kendilerini adeta Türkiye’de misafirlikte hissettikleri bir akşam düzenlendi.  

Katılımcılar, 17 Nisan 2024 tarihinde saat 19.00'da düzenlenen etkinlikte Özlem Warren ile bir araya gelme, Anadolu mutfağının etkilerini öğrenme ve Türk mutfak geleneklerinin akıcı ve ilgi çekici bir şekilde vejetaryen yemeklere nasıl dahil edilebileceğini keşfetme fırsatı buldu.  

Türk Yemeklerinin Ruhunu Yansıtıyor 

Ödüllü bir yazar ve saygın bir Türk yemekleri öğretmeni olan Özlem Warren, okuyucuları Türk vejetaryen yemeklerinin dünyasına davet eden son kitabı "SEBZE "yi tanıttı. Kitap, günlük öğünler için mükemmel Türk yemeklerinin ruhunu yansıtan çeşitli, kolay takip edilebilir vejetaryen tarifler sunuyor.  

Anadolu’nun Farklı Bölgelerinden Birbirinden Lezzetli Tarifler 

Sunum sırasında Özlem Warren, özellikle Anadolu bölgesinden olmak üzere Türk mutfağını etkileyen zengin tarih ve kültürlerin kaynaşmasına ilişkin görüşlerini paylaştı. Doyurucu güveçlerden, renkli salatalardan ve farklı coğrafi bölgelerine özgü zengin vejateryen tariflerinden bahseden Warren tariflerinin sadece besleyici değil aynı zamanda yaratması da keyifli olan geleneksel yemeklere getirdiği modern yaklaşıma da sahip olduğunun altını çizdi.  

Gecenin en önemli anlarından biri, Özlem Warren'in Anadolu'nun farklı bölgelerinden hikayeler anlatarak bu bölgelerin eşsiz mutfak geleneklerine saygı duruşunda bulunmasıydı. Yerel malzemelerden bahseden ve yakın zamanda bir depremle sarsılan Hatay'dan tarifler paylaşan Warren, insan ruhunun direncini ve yemeğin insanları zor zamanlarda bir araya getirme gücünü hatırlattı.  

Yemeklerin Hikâyeleri de Bu Kitapta 

Sunumun ardından katılımcılar kitaplarını imzalatma ve kitapta yer alan bazı tariflerin tadımına katılma şansına sahip oldular. Tadım esnasında katılımcılar, ev yemeklerine ilham vereceğinden emin oldukları vejetaryen yemeklerin arkasındaki lezzetleri ve hikâyeleri ilk elden deneyimleme fırsatı buldular.  

Akşama özel hazırlanan ve katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan tarifler arasında patlıcanlı bir yaz yemeği olan patıcanlı, biberli ve soğanlı rulo börek; hafif ve kolay bir tatlı olan kuru kayısı tatlısı ve hafif şuruplu nemli bir irmik pandispanyası olan portakal dilimli portakallı revani yer aldı.  

Nigella Lawson gibi mutfak dünyasının önemli isimlerinden övgüler alan kitap, Türk vejetaryen mutfağına ilgi duyanlar için olmazsa olmazlar arasındaki yerini daha da sağlamlaştırıyor. 

Diğer Etkinlikler

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği etkinliğe katılan siyasetçiler...