PTT, Türk Kültürünü Dünyaya Taşıyacak

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Türkiye'nin en köklü kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) arasında iş birliği protokolü imzaladı.

PTT Pul Müzesinde 17 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen imza töreni Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in katılımıyla gerçekleşti.

“Dünyadaki hizmet ağımızı Yunus Emre Enstitüsü ile paylaşacağız.”

Enstitünün dünya genelinde düzenlediği faaliyetlerin önemine değinen Kenan Bozgeyik, “Yunus Emre Enstitüsü dünyanın birçok yerindeki insana ulaşıyor ve hizmet veriyor. İmzaladığımız protokolle PTT olarak posta, kargo ve özellikle lojistik alanında hizmetlerimizi Enstitü ile paylaşacağız.” dedi.

“Türkiye’nin ürettiği kültür ve değerleri dünyaya PTT ile taşıyacağız.”

PTT AŞ’nin Türkiye’yi dünyayla bağlayan bir kurum olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsünün bu bağın manevi tarafında yer aldığını belirtti. Ateş, “Protokol, hizmetlerimizin daha hızlı bir şekilde dünyaya ulaşması ve PTT ağlarının Yunus Emre Enstitüsü tarafından da kullanılarak Türkiye’nin ürettiği kültürün ve değerlerin dünyaya taşınması için ilk adım niteliği taşıyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bozgeyik ve Ateş tarafından iş birliği protokolü imzalandı. PTT AŞ protokol kapsamında, Enstitünün faaliyetlerini geniş hizmet ağı ile dünyaya ulaştıracak.