Yeşilçam’da Saklı Ortak Değerler

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Türk filmlerinin dünyada tanıtılması amacıyla gerçekleştirdiği “Türk Film Haftası” belgesel, komedi, dram, korku ve aksiyon türünde olmak üzere 11 filmi Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da sinemaseverler ile buluşturdu.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayelerinde, Sinema Genel Müdürlüğü ve Belgrad Dom Omladine’nin (Gençlik Evi) destekleriyle düzenlenen film haftası, “Anons” filmi yapımcısı, yazar ve senarist Tarık Tufan’ın katılımıyla düzenlenen galada “Aşk Tesadüfleri Sever” filminin gösterimi ile başladı.

‘Organize İşler 2’, ‘Türk İşi Dondurma’, ‘Ahlat Ağacı’ ve ‘Unutursam Fısılda’ gibi başarılı Türk filmlerinin yan sıra Yeşilçam’ın baş yapıtlarından “Susuz Yaz” filminin de gösterildiği film haftasında, Ustalara Saygı kuşağında Türkiye’nin oyunculuk alanında duayen isimlerinden Hülya Koçyiğit onur konuğu olarak ağırlandı.

1963 yapımı “Susuz Yaz” filminin başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit, katılımcılarla birlikte izlediği film sonrası yaptığı söyleşide, başarılarla dolu kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri sinemaseverlerle paylaşırken izleyiciden gelen soruları da yanıtladı.  

Belgrad ziyaretinde, iki kültür arasında pek çok ortak noktayı keşfetme fırsatı bulduğunu belirten usta sanatçı, bu ortak değerlerin özellikle Yeşilçam filmlerinde yer aldığına dikkat çekti.

Yunus Emre Enstitüsünün ülkeleri ve halkları birbirine yakınlaştırmak hedefiyle kültürel alanda oldukça önemli projelere imza attığını da vurgulayan Koçyiğit, Sırp halkının Türk filmlerine gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Söyleşinin ardından gösterimi gerçekleştirilen “İşe Yarar Bir Şey” filmi ile Belgrad’da düzenlenen “Türk Film Haftası” sona erdi.