İslamabad'da "Tarihi Kudüs Fotoğrafları" ve "Türk-İslam Hat Sanatları" Sergileri Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da "Tarihi Kudüs Fotoğrafları" ve "Türk-İslam Hat Sanatları" sergileri 5 Nisan 2024 tarihinde açıldı.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği himayesinde Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Lok Virsa Ulusal Halk ve Geleneksel Miras Enstitüsü işbirliğinde düzenlediği sergi düzenlendi.

Serginin açılışına Pakistanlı siyasetçi senatör Irfan Siddiqui, Pakistan Kültür Bakanlığı Müsteşarı Hasan Nasir Jamy, eski Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Türk iş insanları ve kurum temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

"Tarihi Kudüs Fotoğrafları" sergisinde, başta Kudüs olmak üzere kutsal beldelerin Sultan 2. Abdülhamid Han zamanında çekilen fotoğrafları yer aldı. Bu sergiyle, halihazırda Gazze ve Filistin'de yaşananlara da dikkati çekildi.

"Türk-İslam Hat Sanatları" sergisinde ise IRCICA'nın geçen yıllarda yaptığı hat sanatı yarışmalarında ödül alan eserler Pakistanlı sanatseverlerle buluşturuldu.