Yunus Emre Enstitüsü Büyümeye Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

46 ülkede 56 Kültür merkezi ve dünyanın farklı noktalarından 70 farklı üniversitede irtibat noktası bulunan Yunus Emre Enstitüsü, temsilciliklerinin arasına bir yenisini daha ekliyor. Dünyanın en etkin 100 üniversitesi arasında bulunan Trinity College Dublin bünyesinde Yunus Emre Enstitüsü irtibat ofisi açılıyor. 

Yunus Emre Enstitüsü ve Trinity College Dublin arasında Şubat ayında imzalanan akademik iş birliği protokolü kapsamında kurulması kararlaştırılan Dublin Yunus Emre Enstitüsü irtibat ofisi 06 Kasım 2018 tarihinde açılıyor.

Dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alan Trinity College Dublin bünyesinde kurulacak olan ofis ile aktif bir şekilde Türk dili ve kültür tarihi çalışmaları yapılarak toplumların birbirini daha yakından tanımalarına imkân sağlanacak.

“İstanbul’dan Sesler” Dublin’de Yankılanacak

Trinity College Dublin bünyesinde yer alacak irtibat ofisinin açılış programı kapsamında 5 Kasım Pazartesi günü “İstanbul Solistleri” grubu konser verecek.

Köklü bir geçmişe sahip olan Türk müziğini ilmi, birikimleri ile dünyanın pek çok yerinde yorumlayan Derya Türkân, Dilek Türkan, Atilla Akıntürk, Murat Sâlim Tokaç ve Fahrettin Yarkın’dan oluşan grup, Trinity College’da gerçekleşecek konserde İstanbul’un tınılarını Dublinliler için icra edecek.

Trinity College’de Türkiye Konferansı

Yunus Emre Enstitüsü ile Trinity College Dublin arasında imzalanan protokol kapsamında her yıl gerçekleştirilmesi planlanan “Türkiye Konferansı”nın ilki de açılış günü gerçekleşecek.

Cambridge Üniversitesinden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Kunt’un konuşmacı olarak katılacağı “Osmanlıda Kitap, Yazı Kültürü” konulu konferans ile Trinity College Dublin bünyesindeki Yunus Emre Enstitüsü irtibat ofisi resmen faaliyete geçmiş olacak.